March 8, 2018

Curry Up!


Photo ⎮ kuva:   Sini Pennanen (Sininen Kuva), on Reilun kaupan ruokaa ja elämää, the first Fairtrade cookbook in Finnish.


ENG After Gold & Green of Helsinki's luncheon, #nyhtiliike, I begin as I mean to continue and prepare a Thai Curry with lime and ginger flavored Pulled Oats, a recipe from "Nyhtökaura. Vegepäivän reseptikirja" by Maija Itkonen & Reetta Kivelä. I love it...

And remember there was a green curry paste flavored potato and coconut milk curry (in the above picture) also in "Reilun kaupan ruokaa ja elämää", a Fairtrade cookbook I prepared in 2009. – Which one is it for you?

Thai Curry (Vegan)
4-6 servings

1 package Pulled Oats, flavored with lime and ginger
1 big potato
1/2 small sweet potato
1 garlic clove
1 onion
1 cm ginger grated
6 tsps green curry paste
1 vegetable stock cube
400 ml coconut milk
fresh coriander and chili

1. Dice both the potato and sweet potato and boil them.
2. Chop the garlic clove and onion. Sauté in oil with grated ginger over medium heat.
3. Add the potato, sweet potato and Pulled Oats. Continue sautéing for 2-3 minutes.
4. Mix in the curry paste, vegetable stock cube and coconut milk as well as chili to taste.
5. Allow to simmer for a few minutes. Serve with jasmine rice and top off with fresh coriander and chili.

Green Potato Curry
4 servings

Fairtrade ingredients:
1/2 dl chili-flavored and salted cashew nuts
1 tbsp cane sugar

Other ingredients:
600 g potatoes, diced
4 dl coconut milk
150 g frozen spinach
150-200 g frozen peas
2 tbsps oil
2 tbsps green curry paste
2 tbsps soy sauce

Heat the oil in a pan and sauté the curry paste and cane sugar for a minute – be careful not to burn the ingredients. Add the diced potatoes and fry them too for a minute. Pour the coconut milk over everything and let simmer for 20-30 minutes. Add the spinach, peas and soy sauce. Cook for another 10 to 15 minutes until the potatoes are done. Top off with the nuts.



FIN #nyhtiliike-lounaan jälkeen jatkan samaan malliin ja teen Thai currya limellä ja inkiväärillä maustetusta Nyhtökaurasta (Maija Itkonen ja Reetta Kivelä: Nyhtökaura. Vegepäivän reseptikirja). Rakastan sitä... ja muistan, että myös vuonna 2009 tekemässäni Reilun kaupan ruokaa ja elämää -kirjassa oli vihreällä currytahnalla maustettu peruna- ja kookosmaitocurry (yläkuvassa). – Kumman sinä valitset?

Thai curry (vegaaninen)
4-6 annosta

1 pkt Nyhtökaura™ Inkivääri
1 iso peruna
1/2 pieni bataatti
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
1 cm tuoretta inkivääriä
6 tl vihreää currytahnaa
1 kasvisliemikuutio
400 ml kookosmaitoa
tuoretta korianteria ja chiliä

1. Leikkaa peruna ja bataatti kuutioiksi. Keitä.
2. Pilko valkosipulinkynsi ja sipuli. Kuullota pannulla öljyssä raastetun inkiväärin kanssa keskilämmöllä.
3. Lisää sekaan peruna, bataatti ja Nyhtökaura. Jatka paistamista 2–3 minuuttia.
4. Sekoita joukkoon currytahna, kasvisliemikuutio ja kookosmaito sekä chiliä oman maun mukaan.
5. Anna ainesten kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Tarjoile jasmiiniriisin kera ja koristele tuoreella korianterilla ja chilillä.

Vihreä perunacurry
4 annosta

Reilun kaupan ainekset: 
1/2 dl chili-suolacashewpähkinöitä
1 rkl ruokosokeria

Muut ainekset:
600 g perunoita, kuutioina
4 dl kookosmaitoa
150 g pakastepinaattia
150–200 g pakasteherneitä
2 rkl öljyä
2 rkl vihreää currytahnaa
2 rkl soijakastiketta

Kuumenna öljy pannulla ja freesaa siinä currytahnaa ja ruokosokeria hetki – ole varovainen, etteivät ne pääse palamaan. Lisää perunat ja paista niitäkin hetki. Kaada kaiken ylle kookosmaito ja kypsennä hiljaisella tulella, 20–30 minuuttia. Lisää pinaatti, herneet ja soijakastike. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää ruokaan lopuksi pähkinät.


Love, Katja K.

No comments:

Post a Comment