November 10, 2015

Chocolate Cake, Take 1 & 2!



Photos ⎮ kuvat: Sini Pennanen (Sininen Kuva)

ENG It's the second night of Recyclie's 3-year birthday week and I'm serving chocolate cake from Reilun kaupan ruokaa ja elämää, the first Fairtrade cookbook in Finland Sini (the photographer) and I published in 2009. – And you can choose whether you want to take it easy or go the extra mile with the recipe...

FIN Minä vietän Recyclien 3-vuotissynttäriviikkoa ja tarjoan toisena iltana suklaakakkua Reilun kaupan ruokaa ja elämää -kirjasta,  Suomen ensimmäisestä Reilun kaupan keittokirjasta, jonka Sini (valokuvaaja) ja minä julkaisimme vuonna 2009. – Ja sinä voit valita, haluatko ottaa iisisti vai valita resepteistä vaikeamman...

Chocolate and Yogurt Cake

Fairtrade ingredients: 200 g (2.2 dl) cane sugar; 50 g (1 1/4 dl) cocoa powder

Other ingredients:
175 g butter; 3 eggs; 175 g natural yogurt; 225 g (3 1/2 dl) plain flour; 1 teaspoon baking soda; 1 teaspoon baking powder

For serving:
Fairtrade chocolate
splash of milk

Preheat oven to 180 degrees Celsius. Grease and flour a cake pan. Beat butter and sugar until stiff. Add eggs one at a time whisking vigorously. Add natural yogurt. Mix dry ingredients and add to the dough gently stirring. Spoon the batter into the tin and bake for about 40 minutes. Melt chocolate with a splash of milk in a bain-marie and spread on the cake. Top with chocolate swirls (using a potato peeler). The cake is even more delicious the following day!

Suklaa-jogurttikakku

Reilun kaupan ainekset: 200 g (2,2 dl) ruokosokeria, 50 g (1 1/4 dl) kaakaojauhetta

Muut ainekset: 175 g voita, 3 kananmunaa, 175 g maustamatonta jogurttia, 225 g (3 1/2 dl) vehnäjauhoja, 1 tl ruokasoodaa, 1 tl leivinjauhetta

Tarjoiluun: 
Reilun kaupan suklaata
tilkka maitoa

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan munat yksi kerrallaan samalla tarmokkaasti vatkaten. Lisää maustamaton jogurtti. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan  ja paista noin 40 minuuttia, kunnes se on kypsää. Sulata suklaa maitotilkkaan vesihauteessa ja levitä kakun pintaan. Raasta lopuksi kuorimaveitsellä koristeeksi suklaakiehkuroita. Kakku parantaa makuaan ja on seuraavana päivänä entistäkin herkullisempaa.



20-minute Chocolate Tart

Fairtrade ingredients: 3 dl (270 g) cane sugar; 4 tablespoons cocoa powder; 2 teaspoons vanilla extract

Other ingredients: 1 1/2 dl (100 g) plain flour; 1/2 teaspoon salt; 150 g butter; 2 eggs

Preheat oven to 200 degrees Celsius. Combine dry ingredients. Then quickly mix melted butter and eggs, and stir in the dry mix. Pour the batter into a greased and floured pan and bake for 20 minutes. When ready, the cake remains wonderfully gooey inside...

Suitsaitsuklaatorttu

Reilun kaupan ainekset: 3 dl (270 g) ruokosokeria, 4 rkl kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria

Muut ainekset: 1 1/2 dl (100 g) vehnäjauhoja, 1/2 tl suolaa, 150 g voita, 2 kananmunaa

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten nopeasti voisula ja munat ja yhdistä taikinaksi muiden aineiden kanssa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 20 minuuttia. Valmis kakku jää sisältä ihanan tahmeaksi...

XXX, Katja K.

No comments:

Post a Comment