May 3, 2013

Panzanella |ˌpanzəˈnelə; ˌpansə-|



Photo ⎮ Kuva ⎮ Foto:
Katja K.


ENG⎮My dear Angelo's back in Finland and I just love our lunches together: today we're having some panzanella (|ˌpanzəˈnelə; ˌpansə-|, Italian, from pane ‘bread’ + zanella ‘small basket’). We mix our Tuscan type salad of tomatoes, cucumber, onion, capers, basil, salt, sugar, black pepper, and bread cubes tossed in a pan with olive oil and garlic (you can also add anchovies, if you like). The best part is the bread soaked in dressing – splash in some Tropicai Balsamico Style Delicatess Blossom Vinaigrette, my new favorite, containing enzymes, natural acetic acid, wild yeasts in addition to aminoacids, vitamins and minerals, all nutrients preserved through the natural fermentation process. The Panzanella is served in grandma Ester's old and bit battered vintage bowl... FIN⎮ Rakas Angeloni on takaisin Suomessa ja pidän yli kaiken yhteisistä lounaistamme: tänään me syömme toscanalaistyyppistä panzanellaa (|ˌpanzəˈnelə; ˌpansə-|, it. pane ‘leipä’ + zanella ‘pikkukori’), jonka sekoitamme tomaatista, kurkusta, sipulista, kapriksista, basilikasta, suolasta, sokerista, mustapippurista ja pannulla oliiviöljyssä ja valkosipulissa rapeiksi paistetuista leipäkuutioista (voit halutessasi lisätä myös anjoviksia). Parasta salaatissa ovat ehdottomasti kastikkeen kostuttamat leipäkuutiot – lisää tilkka Tropicai Balsamico Style Delicatess Blossom Vinaigrettea, uutta suosikkiani, joka sisältää entsyymejä, luontaista etikkahappoa, aitoa hiivaa, aminohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, eli arvokkaita ravintoaineita, jotka ovat säilyneet luonnollisen fermentoinnin ansiosta. Panzanella tarjoillaan Ester-mummon vanhasta, hieman kuhmuisesta vintage-kulhosta...

No comments:

Post a Comment