Photo ⎮ kuva: Sini Pennanen (Sininen Kuva), on Reilun kaupan ruokaa ja elämää, the first Fairtrade cookbook in Finnish.
ENG Vacation's still a couple of weeks ahead but I'm trying to enjoy summer to the fullest, riding my bicycle to work and taking pineapple and watermelon slices for my packed lunch.
On the way back, I ride barefeet with my ballerinas in the bike basket and stop to pick wild flowers... And this here is my "ananas" and avocado inspired "A Menu" for the upcoming weekend picnic.
FIN Loma on vielä parin viikon päässä, mutta yritän nauttia kesästä täysillä: ajan pyörällä töihin ja otan evääksi ananas- ja vesimeloniviipaleita. Paluumatkalla ajan pyörällä paljasjaloin, ballerinat pyöränkorissa, ja pysähdyn poimimaan villikukkia... Ja tämä tässä on minun ananaksen ja avokadon innoittama "A-menuni" tulevan viikonlopun piknikille.
Quinoa pancakes with avocado filling
Hidden inside these quinoa pancakes is a filling resembling guacamole but with onions and tomatoes.
4-6 portions
Quinoa pancakes
Fairtrade ingredients
3/4 dl (50 g) quinoa groats
1/2 dl quinoa flour
1 tsp cane sugar
Other ingredients
1 1/4 dl (60 g) wheat flour
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2 1/2 dl coconut milk
2 eggs
30 g melted butter
Vegetable oil for frying
Avocado filling
Fairtrade ingredients
1 large mature avocado, seed removed
2 tsps lemon juice
Black pepper
Other ingredients
8 spring onions, finely chopped
2 ripe tomatoes, cubed
1 tsp chili sauce
Salt to taste
For serving
Sour cream
Mix dry pancake ingredients in a bowl. Make a hole in the middle and add coconut milk, eggs and butter. Mix until smooth and let stand for 20 minutes.
In the meantime, prepare the avocado filling: Dice peeled avocado and mash the chunks with fork. Stir in onions and tomatoes. Season with lemon juice, black pepper, chili sauce and, if desired, salt.
Fry thin, golden pancakes in a pan and keep them warm under a kitchen towel. Spoon avocado filling on the pancakes, fold and serve with sour cream.
Drinkable pineapple sorbet
1 liter of sorbet
Fairtrade ingredients
1 pineapple, peeled and cut into chunks
3 dl (275 g) cane sugar
Other ingredients
1 tbsp lime juice
5 dl water
For serving (optional)
Fresh pineapple chunks
Puree the ingredients (or juice them in a juicer) and freeze. Spoon the sorbet into long glasses. Serve with pineapple chunks and say Madeiran honey cakes.
Avokadotäytteiset kvinoaletut
Näiden kvinoalettujen sisään kätkeytyy guacamolea muistuttava mutta sipulisempi ja tomaattisempi täyte.
4-6 annosta
Kvinoaletut
Reilun kaupan ainekset
3/4 dl (50 g) kvinoasuurimoita
1/2 dl kvinoajauhoja
1 tl ruokosokeria
Muut ainekset
1 1/4 dl (60 g) vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl kookosmaitoa
2 munaa
30 g voisulaa
Paistamiseen kasviöljyä
Avokadotäyte
Reilun kaupan ainekset
1 iso kypsä avokado, josta olet poistanut siemenen
2 tl sitruunan mehua
mustapippuria
Muut ainekset
8 kevätsipulia, hienoksi hakattuna
2 kypsää tomaattia, kuutioituna
1 tl chilikastiketta
suolaa maun mukaan
Tarjoiluun
ranskankermaa
Sekoita lettutaikinaa varten kuivat aineet kulhossa. Tee keskelle kuoppa ja mittaa siihen kookosmaito, munat ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä 20 minuuttia.
Tee sillä välin avokadotäyte: Kuutioi kuorittu avokado ja muhenna kuutiot haarukalla. Sekoita joukkoon sipulit ja tomaatti. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla, chilikastikkeella ja halutessasi suolalla.
Paista pannulla ohuita, kullanruskeita lettusia ja pidä ne lämpimänä liinan alla. Lusikoi letuille avokadotäytettä, taita ja tarjoa lisänä ranskankermaa.
Juotava ananassorbetti
1 litra sorbettia
Reilun kaupan ainekset
1 ananas, kuorittuna ja lohkottuna
3 dl (275 g) ruokosokeria
Muut ainekset
1 rkl limettimehua
5 dl vettä
Tarjoiluun (valinnainen)
tuoreita ananaslohkoja
Soseuta ainekset (tai linkoa ne mehulingossa) ja pakasta. Lusikoi sorbettia pitkiin laseihin. Tarjoile lisänä ananaslohkoja ja vaikkapa madeiralaisia hunajakakkusia.
Love life, picnics - and Fairtrade, Katja K.
No comments:
Post a Comment