Photos ⎮ kuvat: Sini Pennanen (Sininen Kuva)
ENG This year Recyclie sends her Christmas greetings from photographer Sini's red kitchen! The kitchen houses new, self-made and recycled objects in perfect harmony. – And my upcycled earring is straight out of a fairy tale: The piece of Pinocchio jewelry was custom-made by Finnish Funky Homo sapiens of a piece of skipping rope I found on the streets of Barcelona.
FIN Recyclien joulutervehdys tulee tänä vuonna valokuvaaja Sinin punaisesta keittiöstä, jossa on sulassa sovussa uutta, itsetehtyä ja kierrätettyä. – Ja minun kierrätyskorvakoruni on kuin suoraan sadusta: suomalainen Funky Homo sapiens toteutti Pinokkio-korun tilaustyönä Barcelonan kaduilta löytämästäni hyppunarun pätkästä.
On kitchen boards sawn from long logs, there's a collection of Sini's flea market bargains: red scales from the 70s, traditional enamel bowl for Christmas porridge, and ceramic cocoa, tea and coffee cans from Kasvihuoneilmiö in Nummi-Pusula, Finland. The porridge spoon is Sini's Saga daughter's christening gift. ⎮ Pitkistä pölkyistä sahatuilla laudoilla on Sinin kirpputorilöytöjä: punainen vaaka 70-luvulta, perinteinen emalinen puurokulho ja keraamiset kaakao-, tee- ja kahvipurkit Nummi-Pusulassa sijaisevasta Kasvihuoneilmiöstä. Puurolusikkana on Sinin Saga-tyttären kummilusikka.
Nicolas Vahé gourmet products that Sini picked up from her favorite store, Cilla's, make beautiful gifts just as they are. ⎮ Sinin lempikaupasta, Cilla's, poimitut Nicolas Vahé -gourmettuotteet ovat sellaisenaan kauniita lahjoja.
Sini is originally from Lappeenranta, in the Eastern Finland, and in her kitchen the leftover Christmas porridge is baked into Karelian pies, the crust of which can casually be swung through a red Jamie Oliver pasta maker. The recipe is from Ulla Liukkonen's (et al.), "Karelian kitchen. New takes on traditional foods" (Karjalainen keittiö. Uusia tuulia perinneruokiin). Sini met Ulla last summer, popping in for a meal at her Lappeenranta restaurant while shooting in town (for more, click here). The pies stay warm under Ivana Helsinki's Matryoshka prints, and Sini's Globe Hope apron is of recycled materials. ⎮ Lappeenrannasta kotoisin olevan Sinin keittiössä joulupuuron rippeistä paistetaan karjalanpiirakoita, joiden kuoren voi rennosti pyöräyttää Jamie Oliverin punaisen pastakoneen läpi. Piirakoiden ohjeen Sini sai Ulla Liukkosen (et al.) Karjalainen keittiö. Uusia tuulia perinneruokiin -kirjasta, pysähdyttyään syömässä Ullan emännöimässä ravintolassa kesäisellä kuvausmatkalla Lappeenrannassan (lue lisää täältä). Piirakat pysyvät lämpiminä maatuskakuvioisen Ivana Helsinki -liinan alla, ja Sinin kierrätysmateriaaleista valmistettu essu on Globe Hopen.
Karelian Pies
Crust:
2 dl water
1 teaspoon salt
4 dl rye flour
1 dl wheat flour
Filling:
4 dl water
16 dl milk
4 dl pearl barley or rice
1 teaspoon salt
Stir rye flour, salt and wheat flour in water. Knead the dough well. Form a bar of the dough and divide it in twenty parts. Cover the dough with a cloth to prevent it from drying out.
Prepare a porridge of pearl barley or rice and allow to cool.
Roll out oval pie bases. Put either barley or rice porridge in the middle. "Ruffle" the pie dough with your fingers by squeezing the edges. Bake at 275 degrees Celsius for about 15 minutes, until golden brown. Baste the pies with a butter-milk mixture and place under a cloth to soften.
Karjalanpiirakat
Kuoritaikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Täyte:
4 dl vettä
16 dl maitoa
4 dl ohrasuurimoita tai riisiä
1 tl suolaa
Sekoita veteen ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina hyvin niin, että sitko syntyy. Tee taikinasta tanko ja jaa se pariinkymmeneen osaan. Peitä taikina liinalla, ettei se pääse kuivumaan.
Keitä puuro ohrasuurimoista tai riisistä ja anna jäähtyä.
Kauli piirakkapohja soikeaksi. Laita sydämeksi joko ohra- tai riisipuuroa. Rypytä piirakka sormin puristamalla taikinan reunoista. Paista 275 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Voitele piirakat voi-maitoseoksella ja laita liinan alle pehmenemään.
XXX, Katja K.
No comments:
Post a Comment