October 27, 2013

Sunday Spices



Images from my Fairtrade cookbook, "Reilun kaupan ruokaa ja elämää" (Perhemediat, 2009) – note my christening spoon from 1972 (on the left) and the kitchen towel by Pattern Bakery (on the right; photos: Sininen Kuva, Sipoo Finland)    Kuvia "Reilun kaupan ruokaa ja elämää" -kirjastani (Perhemediat, 2009) – huomaa kastelusikkani vuosimallia 1972 (vasemmalla) ja Pattern Bakeryn keittiöpyyhe (oikealla; kuvat: Sininen Kuva, Sipoo)    Immagini dal mio libro sulla cucina equa e solidale, "Reilun kaupan ruokaa ja elämää" (Perhemediat, 2009) – notate il cucchiaino dal mio battesimo nel 1972 (sulla sinistra) e il tovagliolo di cucina di Pattern Bakery (sulla destra; foto: Sininen Kuva, Sipoo Finlandia)

ENG To conclude the Fairtrade week in Finland, he're some sunday spices from my Faitrade cookbook Reilun kaupan ruokaa ja elämää... FIN Tässä Reilun kaupan viikon päätteeksi vähän sunnuntaimausteita Reilun kaupan ruokaa ja elämää -kirjastani... ITA Per concludere la settimana del commercio equo in Finlandia, ecco alcune spezie domenicali dal mio libro di cucina Faitrade Reilun kaupan ruokaa ja elämää...

XXX, Katja K.

Cardamom and Cinnamon Tea
(4 servings)
Fairtrade ingredients: 1/2 dl (45 g) cane sugar, 7 whole cardamom seeds, 1/2 teaspoon ground cinnamon and 2–3 tea bags
Other ingredients: 1 liter of water
Add sugar, cardamom and cinnamon in the water. Bring the water to a boil and add the tea bags. Let infuse and serve (strain cardamom).

Nut Squares
Fairtrade ingredients: 1/2 kg (shelled) nuts, 1 dl (90 grams) cane sugar, 1/2 dl honey and 1/4 teaspoon vanilla extract
Other ingredients: 20 g unsalted butter
Preheat the oven to 150 °C.  Roast the nuts in the oven for about 30 minutes. Melt sugar and butter in a saucepan, add honey and vanilla to the the mixture. Allow the mixture to caramelise a minute, but be careful not to burn it. Mix together the contents of the saucepan and the nuts and spread the mixture evenly over a baking sheet. Cut out squares before the sugar cools down completely.

Kardemumma-kanelitee
(4 annosta)
Reilun kaupan ainekset: 1/2 dl (45 g) ruokosokeria, 7 kokonaista kardemumman siementä, 1/2 tl jauhettua kanelia ja 2–3 teepussia
Muut ainekset: 1 l vettä
Mittaa veteen sokeri, kardemumma ja kaneli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen teepussit. Hauduta ja tarjoile (siivilöi kardemumma pois).

Pähkinämakeiset
Reilun kaupan ainekset: 11/2 kg (kuorittuja) pähkinöitä, 1 dl (90 g) ruokosokeria, 1/2 dl hunajaa, 1/4 tl ja vaniljasokeria
Muut ainekset: 20 g suolatonta voita
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Paahda pähkinöitä uunissa n. 30 minuuttia. Sulata kasarissa sokeri ja voi, lisää seokseen hunaja ja vaniljasokeri. Anna seoksen karamellisoitua hetki, mutta varo ettei sokeri pääse palamaan. Sekoita yhteen kasarin sisältö ja pähkinät ja levitä seos leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa makeiset ruuduiksi ennen kuin sokeri jäähtyy kokonaan uudelleen.

Tè al cardamomo e cannella
(4 porzioni)
Ingredienti Fairtrade: 1/2 dl (45 g) di zucchero di canna, 7 interi semi di cardamomo, 1/2 cucchiaino di cannella in polvere e 2–3 bustine di tè
Altri ingredienti: 1 litro di acqua
Mettere lo zucchero, il cardamomo e la cannella in acqua. Portare l'acqua ad ebollizione ed aggiungere le bustine di tè. Lasciare in infusione e servire (togliere il cardamomo).

Dolcetti alle noci
Ingredienti Fairtrade: 1/2 kg di noci (sgusciate), 1 dl (90 grammi) di zucchero di canna, 1/2 dl di miele e 1/4 cucchiaino d'estratto di vaniglia
Altri ingredienti: 20 g di burro non salato
Preriscaldare il forno a 150 ° C. Tostare le noci nel forno per circa 30 minuti. Sciogliere lo zucchero e il burro in una casseruola, aggiungere il miele e la vaniglia nella miscela. Lasciare il composto a caramellare un minuto, attenzione a non bruciarlo! Mescolare il contenuto della pentola e le noci e diffondere uniformemente il composto su una teglia. Tagliare quadrati prima che lo zucchero si raffreddi completamente.

No comments:

Post a Comment